Gadgeturi

Samsung Galaxy S9

Mare parte din ceea ce am spus și scris legat de GALAXY S9 se pliază și pe GALAXY S9 Plus. Aceste este cu adevărat noul vârf de gamă al companiei sud-coreene, un model ce aș spune că devine și un concurent pentru GALAXY Note8 (știu, Note8 are stylus-ul de partea sa). 

Cea mai bună întrebare primită ieri în secțiunea de comentarii: la ce ajută a 2-a cameră de 12 Megapixeli cu f/2.4 de pe GALAXY S9 Plus dacă deja avem un senzor de 12 Megapixeli cu diafragmă ce variază la f/1.5 sau f/2.4?

Răspunsul: pentru zoom-ul optic 2x.

Pentru 100 de euro în plus, S9 Plus aduce 2 GB RAM + camera duală (restul datelor sunt valide și la comparația S8 Plus vs S8, în cazul de față S9 Plus vs S9: display de 6.2 inch vs 5.8, baterie de 3500 mAh vs 3000 mAh etc).

Design;

Diferențele față de Samsung GALAXY S8 Plus sunt de-a dreptul minimale: difuzorul de la bază cu design distinct, camera duală + senzorul pentru amprentă mutat sub cameră, o nouă variantă de culoare și cam atât.

Nu este un smartphone rău ca design, în 2017 a fost cel mai clonat dispozitiv de către companiile chinezești B-brand (în 2018 s-au specializat pe iPhone X).

Samsung păstrează jack-ul de 3.5 mm (am observat că până și Sony a renunțat la el în cazul Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Pro și aș spune că Sammy se pregătește să-l pensioneze la lansarea lui GALAXY Note9), slotul pentru cardurile microSD, certificarea IP68.

Noutate: difuzoare stereo cu tuning realizat de către Dolby. Acum rămâne de văzut dacă livrează o calitate în genul a ceea ce aduce HTC U11 Plus sau sunt modeste.

Ecran, hardware și software;

În ce privește ecranul nu sunt prea multe de comentat, fix ceea ce avem și pe S8 Plus. Am observat că raportul display / corp este de 84.2% vs 84% la S8 Plus. În rest, aem cel mai bun ecran din piață (luminozitate, calitate a culorilor etc).

Hardware – un procesor Exynos octa-core pe 10nm pentru Europa și Qualcomm Snapdragon 845 pentru SUA și China. Ar fi interesant de știu de ce în țările respective, Samsung mizează pe 845 și nu pe hardware-ul dezvoltat in-house. Mă rog, dacă nu mă înșel și Snapdragon 845 iese tot de pe linia de producție a fabricilor gigantului sud-coreean.

S9 Plus trece pe 6 GB RAM + 64 GB stocare (6 GB RAM are și GALAXY Note8). La aprox. 1000 euro mi-aș fi dorit să văd 8 GB RAM + 128 stocare, de ce nu și 256 GB stocare în configurația de bază. Ar fi avut un motiv în plus pentru costul afișat.

Software – Android 8.0 Oreo cu o interfață ce amintește din ce în ce mai mult de Android-ul nativ, Samsung își pune amprenta din ce în ce mai puțin. Nu se renunță la Bixby și ne-au amenințat în cadrul Unpacked că vom vedea un Bixby 2.0 mai inteligent și cu mai multe funcții la pachet, pe anul în curs

Cameră foto și video;

Elementul central pe lângă hardware-ul actualizat: 12 Megapixeli cu f/1.5 și f/2.4 + 12 Megapixeli cu f/2.4 pentru zoom optic 2x, ambele cu OIS. Pe sfârșit de săptămână ar trebui să vină la review și revin cu sample-uri foto și video (720p cu 960 fps).Nu am găsit detalii în comunicatul de presă și nici pe GSMarena, dar acum avem informații noi. Samsung GALAXY S9 Plus filmează la 2160p cu 60 fps și la 1080p cu 240 fps. Apropo, Sony Xperia XZ2 și XZ2 Compact înregistrează la 960 fps în format 1080p și nu doar 720p.

Concluzii

Samsung GALAXY S9 Plus este o evoluție a predecesorului. Dacă cauți un alt design, nu este cazul. Alte companii au păstrat aceeași formă pentru 3 – 4 ani de zile (iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 și chiar iPhone 8 – sticlă în loc de carcasă metalică unibody).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s